Sürdürülebilir Mavi Ekonomi Ortaklığı

Ufuk Avrupa Programı kapsamında bir Avrupa ortaklığı olan Sürdürülebilir Mavi Ekonomi Ortaklığı'nın vizyonu, yenileyici, dayanıklı ve sürdürülebilir bir mavi ekonomiye adil ve kapsayıcı bir geçiş tasarlamak, yönlendirmek ve desteklemektir. Bu AB Ortaklığı, 2030 yılına kadar iklim açısından nötr, sürdürülebilir, üretken ve rekabetçi bir mavi ekonomiye doğru ihtiyaç duyulan dönüşümü hızlandırmayı ve aynı zamanda 2050 yılına kadar insanlar için sürdürülebilir bir okyanusun koşullarını yaratmayı ve desteklemeyi amaçlıyor

 

Başvuru Ekleri

Çağrı, aşağıdaki dört öncelik alanından birini ele alan ulusötesi araştırma ve yenilik projelerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Katılımcı, finansman kuruluşları tarafından finanse edilen öncelikli alanlara tabidir:

  • Bölgesel alt havza ölçeğinde Okyanusun Dijital İkizleri 
  • Mavi ekonomi sektörleri, denizde çoklu kullanım altyapılarının geliştirilmesi 
  • Deniz kullanımlarının bölgesel düzeyde planlanması ve yönetilmesi  
  • Mavi Biyolojik Kaynaklar  

 

26 ülkeden (20 üye devlet, 5 ilişkili ülke ve 1 üçüncü ülke) 38 finansman kuruluşunun katılımı ve Avrupa Birliği'nin katkısı yoluyla ulusal ve bölgesel mali kaynakları bir araya getirmektedir. 

 

Bütçe: 160.000 Euro

 

Ön Başvuru İçin Son Tarih: 10 Nisan 2024

Tam Başvuru İçin Son Tarih: 6 Kasım 2024

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

*TÜBİTAK tarafından 29 Şubat 2024 14:00-15:30 saatleri arasında Sürdürülebilir Mavi Ekonomi (SBEP) Ortaklığı için Ulusal Bilgilendirme Günü düzenlenecektir. Toplantıya katılmak için link üzerinden kayıt olabilirsiniz.

 

**Proje Pazarı (b2match) sayfası hizmete sunulmuştur. Çevrimiçi oturumlar ile birebir görüşmeler yaparak proje ortağı bulma şansı elde edebilirsiniz. 8 Mart tarihine kadar açık kalacak sistem için lütfen tıklayınız