Ufuk Avrupa Hibe Fırsatları (Nisan 2024)

OpenCosmos Platformu her ay en güncel uluslararası hibe çağrılarını yayınlamaktadır. Avrupa kurum ve kuruluşları tarafından duyurulan tüm finansman çağrıları da dahil olmak üzere, son başvuru tarihi önümüzdeki altı ay olan çağrıların tam listesine erişmek için lütfen tıklayınız. Tam liste her ay güncellenmektedir.

 

Pratik Bilgiler:

Bir hibe başvurusu için konsorsiyumda OpenCosmos topluluğundan en az 3 kuruluş bulunması halinde, 15.000-30.000 EUR arasında maliyeti olan danışmanlık hizmetine ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Danışmanlık hizmetini ücretsiz almanın yanında en iyi uzmanlar tarafından sağlanan aşağıdaki hizmetlerden de yararlanabilirsiniz:·

  • Adım 1: Proje önerisinin neye odaklanması gerektiğine dair rehberlik
  • Adım 2: Planlanan çağrı konusu beklentilerini anlama
  • Adım 3: Tam proje önerisinin hazırlanmasında destek
  • Adım 4: Ekipte yer alması gereken diğer kilit partnerlere ilişkin tavsiyeler
  • Adım 5: Hibe başvurusunun farklı bölümlerinin yazılmasına yönelik rehberlik
  • Adım 6:Koordinatör OpenCosmos üyesi olmasa bile tam proje teklifinin harici değerlendirmesi

 

Tüm bu hizmetlerden yararlanmak için OpenCosmos platformuna kaydolmanız gerekmektedir:

  1. @ozyegin.edu.tr (veya @ozu.edu.tr) e-posta adresinizle kayıt olmak için lütfen tıklayınız. Onay mailini aldıktan sonra platforma giriş yapabilirsiniz.
  2. Kayıt sonrasında, platforma üye olan kurum/kuruluşlardan araştırmacılarla tanışıp iletişime geçebileceğiniz Matchmaking Platformu'na da kayıt olmanızı öneririz. Matchmaking Platformu, Ufuk Avrupa fonlarına başvuru hazırlayacak partnerler bulmak, benzer araştırma ilgi alanlarına sahip diğer üniversitelerden/enstitülerden araştırmacıları tanımak ve işbirliklerini geliştirmek için gereklidir.