WE-inTech Başvuruları 31 Mayıs’a Kadar Uzatıldı!

“WE-inTech” Programı kadınların, mühendislik ve STEM alanlarında daha çok yer almaları ve kariyer yapmalarını teşvik ederken, aynı zamanda Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) ile inovasyonu küresel ölçekte desteklemeyi amaçlamaktadır. Kadınları güçlendirmeyi hedefleyen program Romanya'da Arctic, Güney Afrika'da Defy, Pakistan'da Dawlance, Türkiye'de ise Arçelik tarafından yürütülmektedir.

 

Program, mühendislik, fen bilimleri ve teknoloji alanlarında, lisans eğitimi alan 3. ve 4. sınıf kadın öğrencileri hedeflemektedir. Her ne kadar öncelikle 'Yeni Nesil Ar-Ge'yi desteklemeyi hedefliyor olsa da, kadınların Ar-Ge ve mühendislik alanlarıyla ilgilenmelerini teşvik etmeye önem vermektedir. Bu nedenle sadece kız öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.

 

Üç gün devam edecek olan sanal Workshop çalışması boyunca öğrenciler, dünyanın dört bir yanından araştırmacılar ve Arçelik, Arctic, Defy ve Dawlance’dan ekiplerle bir araya gelerek, inovatif fikirlerini uygulamalı çözümlere dönüştürme fırsatı bulacaklardır. Aynı zamanda, tasarım odaklı düşünce liderliği oturumları sayesinde atölye katılımcıları, topluma değer katan ürün ve iş modelleri geliştirme konusunda da çalışmalar yürütebileceklerdir.

 

Katılım hakkı kazanan öğrenciler, bir yandan halihazırda şirketlerde devam eden projeler üzerinde çalışırken, aynı zamanda program kapsamında bir yıl boyunca devam edecek olan mentorluk hizmeti de alabileceklerdir. Workshop’un tamamlanmasının ardından öğrenciler ayrıca, şirketlerde açık olan staj ve iş pozisyonlarını değerlendirme fırsatına da sahip olacaklardır.

 

24 - 26 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek workshop için başvurularınızı 31 Mayıs tarihine kadar yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve e-duyuru için https://www.we-intech.com adresini ziyaret etmenizi rica ederiz.