Yeni Erasmus + Projesi Kabulü

Erasmus + Programı ‘’Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği’’ eylemi kapsamında Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Alessandro Camiz’in liderliğinde ÖzÜ’nün ortak olarak yer aldığı ‘’ ID4Excellence: Immersive Design and New Digital Competences for the Rehabilitation and Valorization of the Built Heritage’’ başlıklı, proje desteklenmeye hak kazanmıştır. 

Güncel VR teknolojisiyle desteklenmiş tasarım anlayışı ile mevcut eğitim programlarını geliştirmek ve yenilemek adına hem sanal hem de boyutlu ortamlarda zamansal anlatılar yoluyla yapılı kültürel mirası korumaya yönelik müdahaleler için yöntemler ve araçlar belirlemek, kapsayıcı bir uygulama yoluyla öğretme ve öğrenmenin etkinliğini arttırmak, ekip çalışması ile güncel teknolojilerin sinerjik kullanımını entegre bir şekilde sağlamak ve istihdamı arttırmak için AB ile eğitim kurumları arasındaki iş birliğini artırmak söz konusu projenin hedefleri arasında yer almaktadır.

Ayrıca yeni eğitim programlarının yerel olarak yaygınlaştırılması için; eğitmen eğitimi aracılığıyla seviyelendirilmiş ve hem üçüncü seviye eğitimdeki öğrencilere hem de inşaat sektöründeki lisansüstü mimarlara, mühendislere ve profesyonellere yönelik yerel kurslar aracılığıyla uygulama yapılacaktır.

Doç. Dr. Alessandro Camiz’i ve proje ekibinde yer alan Arş. Gör. Özge Özkuvancı’yı tebrik eder, verimli bir proje uygulama süreci dileriz.