Interreg NEXT Akdeniz Havzası Programı 2021-2027 Dönemi İlk Teklif Çağrısı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Interreg NEXT MED Programı’nın Yönetim Otoritesi, 15 katılımcı ülkenin temsilcileri ile anlaşarak ilk proje teklif çağrısının başlatıldığını duyurdu. Çağrı, önemli bir bütçe ile sınır ötesi işbirliği projelerini destekleme fırsatı sunmakta ve Akdeniz bölgesinde sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

 

Proje çağrısı bölgeyi daha akıllı ve rekabetçi, daha yeşil ve iklime dayanıklı, daha sosyal ve kapsayıcı hale getirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda desteklenecek temalar:

  • Kobi Büyümesini Teşvik Etmek
  • Yenilenebilir Enerji Çözümlerini Geliştirmek
  • İklim Değişikliği Uyum Önlemlerini Güçlendirmek
  • Eğitim Fırsatlarını Teşvik Etmek
  • Kaliteli Sağlık Hizmetlerine Erişimi Sağlamak
  • Yerel Yönetim Süreçlerini Geliştirmek

 

Çağrının coğrafi kapsamı, 7 AB ve 8 ortak ülkeden toplamda 100’den fazla bölgeyi içermektedir; bunlar şunlardır: Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, Fransa, İtalya, Malta, Portekiz, İspanya ve Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Filistin, Tunus ve Türkiye.

 

Çağrıya en az en az 3 farklı uygun ülkeden, en az bir Akdeniz Ortak Ülkesini içeren konsorsiyumlar ile başvurulabilmektedir. Ulusal ve bölgesel kamu otoriteleri, belediyeler, kar amacı gütmeyen/sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırma kuruluşları, özel şirketler ve diğer ilgili kuruluşlar çağrıya başvurabilirler.

 

Her kurumdan yalnızca bir başvuru olabilir.

 

 

Bütçe: 2.5 Milyon Euro

 

Proje Süresi: 24 - 36 Ay

  

Son Başvuru Tarihi: 28 Mart 2024

 

 

 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.