Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ile İkili Araştırma İşbirliği Programı

Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ile İkili İşbirliği Destek Programı kapsamında Türkiye ve Almanya’daki araştırmacılar arasındaki bilimsel ve teknolojik araştırmaları desteklemek amacıyla karşılıklı seyahat, tanıtım ve öğrenciler için burs desteği verilecektir.

Katılım Koşulları:

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Almanya’daki araştırma kuruluşlarında çalışan araştırmacı(lar) ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir. Üniversiteler, özel sektör, araştırma merkezleri ve enstitüleri programa başvuru yapabilirler.

Türkiye’den yapılan başvurular TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında desteklenecektir.

Proje Bütçesi: En fazla 350.000 TL (PTİ ve Kurum hissesi verilmemektedir).

Proje Süresi: En fazla 24 ay

Son Bvuru Tarihi: 15 Aralık 2021

Başvuru için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.