Araştırmacı Dijital Kimlik Bilgileri


Akademisyenlerin bilimsel çalışmalarındaki isim/kurum benzerliklerinden kaynaklanabilecek sorunların önüne geçilebilmesi amacıyla araştırmacı kimlik numaraları kullanılmaktadır. Bu kapsamda Google ScholarORCID (Open Researcher and Contributor ID)Web of Science ResearcherID (Publons) gibi farklı akademik veritabanları bulunmaktadır.

Yayın ve Projelerinizin görünürlüğünün ve atıf sayılarınızın artması için bu veritabanlarındaki profillerin güncel olması oldukça önemlidir. Benzer şekilde profilinizde bağlı olduğunuz kurumun “Özyeğin Üniversitesi” olarak girilmiş olması kurumsal görünürlük açısından da önem taşımaktadır.

TÜBİTAK, ORCID ve Web of Science ResearcherID bilgilerinin ARBİS’e eklenebilmesine yönelik bir güncelleme gerçekleştirmiş, YÖK ile mevcut işbirliği kapsamında önemli sayıda ORCID verisinin ARBİS’e aktarılmasını sağlamıştır. ORCID veya ResearcherID bilgisi henüz ARBİS’te yer almayan araştırmacıların, uzmanlık bilgileri doğrultusunda TÜBİTAK süreçlerinde görev alabilmeleri açısından, bu dijital kimlik bilgilerini ARBİS’e girmeleri önem taşımaktadır. Bu amaçla TÜBİTAK tarafından oluşturulmuş kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

İlgili veritabanlarına kayıt ve profil güncelleme işlemleri için aşağıdaki bağlantılardan yararlanabilirsiniz:
Google Scholar için tıklayınız.
ORCID için tıklayınız.
ResearcherID –Publons için tıklayınız.


ÖzÜ TTO olarak bu konuda sizlere destek olmaktan memnuniyet duyarız.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.