ERA-NET SusCrop 2. Çağrısı Ön Duyurusu

Sürdürülebilir Tarımsal Üretim konulu ERA-NET Cofund projesi (SusCrop), Ufuk 2020 alt alanlarından "Public-Public Partnerships in the Bioeconomy" kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Projenin ana amacı, sürdürülebilir tarımsal üretime yönelik uluslararası araştırma projelerinin desteklenmesidir.  Bu proje kapsamında 2020 yılında 2. kez çağrıya çıkılması planlanmaktadır.

Çağrı Kapsamında Desteklenecek Alanlar

·         Yeni ve / veya tahmine dayalı yetiştirme teknolojilerinin geliştirilmesi ve çevresel ve iklim koşullarında gelecekteki değişikliklere uyum sağlayabilen iyileştirilmiş ürün çeşitlerinin piyasaya sürülmesine yönelik yeni fenotiplere yol açan yeni genotiplerin geliştirilmesi. Projeler ayrıca tarımsal uygulamaları desteklemek için çeşitli seçim süreçlerinin iyileştirilmesini hedefleyebilir.

·         Entegre zararlı ve mahsul yönetimi yöntem ve uygulamalarının geliştirilmesi ve kullanılması. Bu, örneğin pratik çiftlik uygulamalarına ve / veya entegre haşere ve mahsul yönetimi için yeni tespit sistemlerinin geliştirilmesine yol açan temel ve entegrasyon araştırmalarını içerir.

·         Besin, su ve enerji kullanımının verimliliğini arttırmak için tarımsal yaklaşımlarla kırpma sistemlerinin kaynak kullanım verimliliğinin arttırılması. Bu, iyileştirilmiş ürünlerin kullanımını içerebilir.

·         Ekosistemin bir parçası olarak tarımsal ürünlerle ilgili araştırmalar. Çalışmalar, sürdürülebilir tarımı destekleyen uygulamalara yol açan bitkiler ve diğer organizmalar arasındaki etkileşimlere net bir şekilde odaklanmalıdır.

1. aşama önerilerin Ortak Çağrı Sekreteryasına sunulması için son tarih: 07.04.2020

2. aşama önerilerin Ortak Çağrı Sekreteryasına sunulması için son tarih: 10.09.2020

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.