ERC Consolidator Grant 2024 Çağrısı

Consolidator Grant çağrısı bağımsız araştırma programlarını ve ekiplerini güçlendirme aşamasında olan baş araştırmacıları desteklemektedir. Baş araştırmacıların proje fikirlerinin yer sarsıcı niteliğini, amaçlarını ve yapılabilirliğini proje önerilerinde göstermeleri beklenmektedir. 

 

Consolidator Grant çağrısı doktorasını çağrı referans tarihinden (çağrı kodunda yer alan yılın ilk gününden) 7-12 yıl önce almış araştırmacılar için uygundur.  ERC-2024-CoG çağrısının referans tarihi 1 Ocak 2024'tür ve bu çağrıya 1 Ocak 2012 - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında doktora savunmasını yapmış araştırmacılar başvuru yapabilir. 

 

Doğum, babalık izni, askerlik, uzun dönemli hastalık, klinik eğitim, doğal afet ve sığınma arama gibi araştırmaya ara verilen dönemler göz önüne alarak doktora uygunluk zaman aralığı uzatılabilmektedir. Örneğin bir annenin dünyaya getirdiği her çocuk için, doktora öncesinde veya sonrasında doğumun gerçekleşmiş olmasına bakılmaksızın, en az 1,5 yıllık bir süre doktora aldığı yıla eklenmektedir.

 

Proje Süresi: Maksimum 5 Yıl

 

Proje Bütçesi: 2 Milyon Avro (Bazı özel durumlarda (Avrupa Araştırma Alanı dışından Avrupa’ya/Türkiye’ye gelmek, büyük ekipman alımı, büyük araştırma altyapılarına erişim, büyük deney veya saha çalışması) bütçe 3 Milyon Avro’ya kadar çıkabilir.)

 

Son Başvuru Tarihi: 12 Aralık 2023

 

Detaylı bilgi için için lütfen tıklayınız

 

Türkiye’nin ERC çağrılarındaki başarı oranını artırmak amacıyla TÜBİTAK tarafından geliştirilen ERC Baş Araştırmacı Geliştirme Programı (EBAG) detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

 

TÜBİTAK Programı’na başvurmak için son başvuru tarihi 28 Ekim 2023tür.

 

Önemli Not: Üyesi olduğumuz OpenCosmos Platformu, çağrının kapanmasına en geç 1 ay kalaya kadar haber verilmesi ve 10 gün kalaya kadar sisteme proje önerisinin yüklenmesi durumunda ücretsiz Proposal Evaluation desteği sunmaktadır. External Evaluation linki üzerinden bu hizmetten  faydalanabilirsiniz. Ayrıca, ERC ile ilgili OpenCosmos tarafından sağlanmış olan eğitim linkine de buradan ulaşabilirsiniz.  OpenCosmos hizmetlerinden faydalanabilmek için platforma bu link üzerinden üye olmayı unutmayınız!