Marie Skłodowska - Curie 2022 Çağrıları

Nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmeyi, araştırmacıların kariyer gelişimini desteklemeyi, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını teşvik etmeyi hedefleyen Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri (MSCA) Doktora Sonrası Burslar, Doktora Ağları ve Araştırmacı Gecesi Etkinliği çağrıları yayınlanmıştır.

 

Yayınlanan Çağrılar:

 

Doktora Sonrası Burslar (Postdoctoral Fellowships -PF): Çağrı kapanış tarihi itibariyle doktorasını almaya hak kazanmış ve istisnai durumlar hariç en fazla 8 yıl araştırma deneyimi olan araştırmacılar bireysel araştırmalarını yürütmek üzere anlaştıkları akademik ya da akademik olmayan istedikleri bir kurum ile başvuru yapabilecektir. Program kapsamında 12-24 ay arası çalışmalar desteklenecek olup son başvuru tarihi 14 Eylül 2022’dir. Araştırmalarının bir bölümünü yurtdışında (Avrupa’da ya da Avrupa dışında) yapmak isteyen veya yurtdışından Türkiye’ye yeni gelmiş/gelmeyi düşünen (son 3 yıl içerisinde 12 aydan fazla Türkiye’de bulunmamış olmak) araştırmacılar bu programa başvurabilirler.

 

Doktora Ağları (Doctoral Networks - DN): Programda akademik ve akademik olmayan kurumlar bir araya gelerek doktora programı çerçevesinde bir eğitim ağı oluşturup doktora araştırmacıları istihdam edebilecektir.  En az 3 farklı ülkeden 3 farklı kuruluşun (1 tanesi AB üyesi olmalı) bir araya gelerek oluşturacağı konsorsiyumlar ile başvurulabilecek programın son başvuru tarihi 15 Kasım 2022’dir.

 

Değişim Programı (Staff Exchanges - SE):  Asgarî ve azamî deneyim şartı olmadan, her seviyeden araştırmacının kurumundan ayrılmadan en az 1 ay en fazla da 12 ay dolaşımda kalabileceği bir  uluslar/sektörler arası bilgi/ teknoloji transferi programıdır. En az 3 farklı ülkeden 3 farklı kuruluşun (1 tanesi AB üyesi olmalı) bir araya gelerek oluşturacağı konsorsiyumlar ile başvurulabilecek programın son başvuru tarihi 8 Mart 2023’tür.

 

Burslara Katkı Fonu (COFUND): Program kapsamında, Türkiye’den hâli hazırda araştırma projelerine yönelik burs ve destek mekanizması bulunan ya da böyle bir program oluşturmak isteyen kuruluşların bölgesel, ulusal ve uluslararası burs programlarının oluşturulması veya var olan programların desteklenmesi amacıyla bursu veren ya da vermeye aday kuruluşlar desteklenmektedir. Proje önerileri doktora sonrası araştırmacıları destekleyen burs programlarını ya da doktora öğrencilerini destekleyen burs programlarını desteklemek üzere sunulabilir. Burs programının süresi 36–60 ay arasında olabileceği programın son başvuru tarihi 9 Şubat 2023’tür.

 

Çağrı ayrıntıları, dokümanlar ve başvuru sayfası için tıklayınız.

 

Söz konusu programlarla ilgili TÜBİTAK, Avrupa Komisyonu işbirliği ile 25 Mayıs 2022 tarihinde “Ufuk Avrupa Marie Skłodowska-Curie 2022 Çağrıları (Çevrimiçi) Konferansı” düzenlenecektir. Başvuru yapmayı düşünen araştırmacılarımız konferansa bu bağlantıdan kayıt yaptırabilirler.