MSCA Değişim Programı 2023 Çağrısı

Nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmeyi, araştırmacıların kariyer gelişimini desteklemeyi, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını teşvik etmeyi hedefleyen MSCA Değişim Programı (Staff Exchange – SE) çağrısı yayınlanmıştır.

Başvuru Şartları

SE çağrısı kapsamında oluşturulabilecek konsorsiyumlar en az üç farklı ülkeden, üç farklı kuruluşun katılımını gerektirmektedir:

SE çağrısı kapsamında;

  • AB Üye Ülkeler ve Asosiye Ülkelerden (Avrupa içinden)  Üçüncü Ülkelere (Avrupa dışına) uluslararası;
  • AB Üye Ülkeler ve Asosiye Ülkeler içinde sektörler arası (akademik kuruluşlardan akademik olmayan kuruluşlara; akademik olmayan kuruluşlardan akademik kuruluşlara) ve toplam değişim süresinin 1/3’ünü geçmemesi ve disiplinler arası olması şartıyla aynı sektörden;

yapılan dolaşımlar Avrupa Komisyonu’nca fonlanmaktadır. Proje önerisinde bu kapsamda olmayan dolaşımlar yazılabilir ancak sadece yukarıda belirtilen ülkeler arası dolaşımlar fonlanabilecektir.

Toplam proje süresi 4 yıla kadar olabilmekte ve bu süre içinde kurum personeli olmak şartıyla kurumlar arası personel değişimleri kişi başı 12 ayı geçmeyecek şekilde organize edilmelidir. Söz konusu 12 aylık dolaşım süresi her araştırmacı için 1 aydan az olmamak kaydı ile bölünerek 4 yıllık proje süresine yayılabilir. 

Değişim Programı Bütçesi

Toplam Bütçe: 78,5 Milyon Euro

Araştırmacılar İçin Maaşa Ek Aylık Sabit Destek: 2.300 Euro

Kurumlar için Araştırma, Eğitim Giderleri: 1.300 Euro

İdari Maliyetler: 1.000 Euro

 

Dünyadaki tüm ülkeler SE projelerinde ortak olabilir ancak hepsi destek almaya uygun değildir. Asosiye ülkelerin ve destek almaya uygun Üçüncü Ülkelerin güncel bilgisine buradaki dokümandan ulaşabilirsiniz. Bu ülkeler ile ortaklık kurulması planlanıyor ise proje kapsamında bu ülkelerden Türkiye'ye görevlendirilecek personel için BİDEB 2221 Programı'ndan ek olarak faydalanılabilir. 

Başvuru Dönemi

2023 yılı çağrısı 5 Ekim 2023'te açılmış olup, 28 Şubat 2024 tarihinde çağrının kapanması planlanmaktadır.

Çağrı ayrıntıları, dokümanlar ve başvuru sayfası için tıklayınız.