PROGRESS-TT Projesi Kapsamında İlk ÖzÜ Ziyareti Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği UFUK 2020 programı kapsamında fon desteği alarak desteklenen PROGRESS-TT (Public Research Organisation GRowing Europe) projesinde ÖzÜ TTO ülkemizden seçilen dört TTO’dan biri olarak yer alıyor. PROGRESS-TT programında özetle; MITO Technology, MOEZ-Fraunhofer, UNIBO, KIM, ASTP-Proton, DSM Nutritional Products Ltd., Philips International B.V., VTT Ventures OY gibi uluslararası tanınmış kurumların oluşturduğu bir konsorsiyum aracılığıyla, teknoloji transferi konusunda potansiyeli yüksek TTO’lara mentorluk hizmeti verilmekte; seçilen TTO’ların gelecekteki hedeflerine ulaşabilmeleri için kapasitelerinin ve verimliklerinin arttırılması hedeflenmektedir. Bu amaçla, seçilen her TTO için ayrı bir uzman atanarak ilgili TTO’nun ihtiyacı belirlenmekte ve bu ihtiyaçların karşılanması doğrultusunda workshop, seminer ve eğitim kampları düzenlenmektedir. Akdeniz Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Ege Üniversitesi ile birlikte bu proje kapsamında yer alan ÖzÜ TTO’ya uzman olarak, Danimarka’da halihazırda Tech Transfer Office A/S’nin CEO’su olarak çalışmakta olan, teknoloji transferi, kamu-özel sektör, Ar-Ge işbirlikleri, fikri mülkiyet ve teknoloji değerleme konularında eğitimler veren Jon Wullf Petersen atanmıştır. 13 Mayıs 2016 tarihinde Milano’da gerçekleşen tanışma toplantısının ardından uzmanımız, 18-19 Ağustos tarihlerinde ÖzÜ TTO'yu ziyaret ederek faaliyetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almıştır. Bu toplantıların ardından sunulacak mentorluk hizmetinin yol haritası netleştirilmiştir. Progress TT projesinden faydalanan Avrupa’daki ilk TTO’lar arasında yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu kapsamda alacağımız eğitimler ve mentorluk sayesinde teknoloji transferi konusunda etkinliğimizi ve kapasite verimliliğimizi arttırmayı hedefliyoruz.