TTGV ÖDÜLLERİ 2022

2002 yılından beri Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı  (TTGV) tarafından; Ar-Ge, inovasyon, bilim ve teknoloji politikaları ve yönetimi alanlarında ekosisteme katkı sağlamış profesyonellere yönelik verilen TTGV Ödülleri, 2022 yılında aşağıdaki iki kategoride düzenlenmektedir:

Dr. Akın Çakmakcı Ödülü Kategorisi: Üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve üniversitelerde gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileşmesini teşvik etmek amacıyla, sanayide uygulanmış tezler; tez sahipleri, tez danışmanları ve tezin uygulandığı firmalara verilen ödüldür.

Refik Üreyen Ödülü Kategorisi: Ar-Ge ve inovasyon yönetimi ile kültür yaratma süreçlerinde öncü rol oynamış, bunların değişimlerinde etkin görev almış ve somut katkı sağlamış, başarı öyküsü olan kişilere verilen ödüldür.

Aday Kişi Kriterleri:

-          40 yaşında ve altında olması,

-          Aday çalışmanın Türkiye odaklı olması,

-          Başarı öyküsü çalışmasının son 5 yılda gerçekleşmiş olması,

-          Daha önce aynı kategoriye aynı çalışma ile başvuru yapılmamış olması.

Ödül Miktarları: Her bir kategoride ödül kazanan 3’er kişiye 20.000’er TL para ödülü ve ödül beratı verilecektir.

Başvuru: Başvurular, her iki kategoride aday gösterme yoluyla alınacaktır. Başvuru için son tarih 30 Haziran 2022’dir.

Dr. Akın Çakmakcı Ödülü Aday Gösterme Formu için tıklayınız.

Refik Üreyen Ödülü Aday Gösterme Formu için tıklayınız.

*Aynı çalışma ile TTGV Ödülleri kapsamında bulunan kategorilerden yalnızca birine başvurulabilir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

İlgilenen araştırmacılarımızın aday gösterme süreçlerinin organize edilebilmesi için 30 Mayıs 2022 tarihine kadar TTO ile iletişime geçmesi beklenmektedir.