TÜBA TESEP (Bilimsel Telif Eserleri Ödülleri)

Bilimsel Telif Eserleri Ödülleri (TESEP), üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eser üretimini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. TESEP 2024 uygulamasına, Türkçe ilk basımı 2019 yılı ve sonrasında olan eserler önerilebilir. Ödül programına, üniversitelerde her seviyede okutulan  ya da okutulması/yararlanılması mümkün telif eserler için başvurulabilmektedir. Başvuru, eserin son baskısı için yapılmaktadır. Eserlerde dizin ve kaynakça bulunması şartı aranmaktadır. Başvurular, eserlerle ilgili bilim dalları gözetilerek oluşturulan Alan Değerlendirme Komiteleri (ADK) tarafından hakem görüşleri de alınarak incelenmekte ve değerlendirilmektedir.

 

Başvuru Koşulları

Başvuru, eserin son baskısı için yapılır. Telif eserin ilk gerçekleşmiş yayımı son beş yıl içinde yapılmış olmalıdır. Eserlerde dizin ve kaynakça bulunması şartı aranır. Telif eserlerde ticari reklamların bulunmaması gerekir.

 

Başvuruda İstenen Belgeler

Başvuru Formu

Başvuru Taahhütnamesi

 

Ödül Miktarı: Telif Eser Ödülü’nü kazanan eserlere 70.000 TL para ödülü ve berat, “Juri Özel Ödülü” kazanan eserlere 40.000 TL ödül ile berat verilmektedir.

 

 

Son Başvuru Tarihi: 18 Mart 2024

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.