TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri

Bilimsel ve teknolojik alanlarda yapılan araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklenmesi amacıyla, her yıl verilen “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” 2021 yılı başvuruları açılmıştır.

Ödüller dört kategoride verilecektir:

Bilim Ödülü: Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verilir. 

Özel Ödül: Bilim Ödülü eş değeri olarak yurt dışında yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına verilir.

Hizmet Ödülü: Ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesine üstün hizmetlerde bulunmuş kişilere verilir. Hizmet Ödülü için hayatta olmayan bilim insanları da aday gösterilebilir.

Teşvik Ödülü: Yaptığı çalışmalarla  gelecekte  bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik hayattaki bilim insanlarına verilir. Teşvik Ödülü kategorisine bilim insanları bireysel başvuru yapabilecekleri gibi kurumlar tarafından da aday gösterilebilirler. 

Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2021

Başvuru yapmayı veya aday göstermeyi planlayan araştırmacılarımızın 19 Nisan 2021 tarihine kadar TTO ile iletişime geçmesi beklenmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Başvuru için tıklayınız.