1004 Mükemmeliyet Merkezleri Destekleme Programı

 

Programın Amacı: yükseköğretim kurumlarındaki araştırma altyapılarının, özel sektör Ar-Ge merkezleri ve kamu Ar-Ge birimleri ile iş birliği yaparak geliştirdikleri ürün/ teknolojileri özel sektöre transfer edebilecekleri yüksek teknoloji platformlarının oluşturulması amaçlanmaktadır.

Çağrı kapsamında, araştırma programları iki fazlı olarak desteklenecektir.

 

Birinci fazda; yüksek teknoloji platformuna yönelik iş birliği ağının kurulması ve ikinci faza hazırlık faaliyetleri desteklenecektir. Bu kapsamda yapılacak faaliyetler sonucunda, oluşturulacak işbirliği ağı tarafından stratejik araştırma programının hazırlanması ve geliştirilecek teknolojinin kullanımına yönelik kilit adımları içeren teknoloji kazanım yol haritası ile işbirliği platformunun yönetim modelinin sunulması beklenmektedir.

 

İkinci fazda; söz konusu teknoloji kazanım yol haritası doğrultusunda yürütülecek Ar - Ge ve yenilik faaliyetleri desteklenecektir.

 

Birinci Faz Destek Koşulları:

Destek Bütçesi: Üst limit 100.000 TL

Destek Süresi: En fazla 12 ay

Birinci Faza Kimler Başvurabilir?: YÖK tarafından belirlenen araştırma üniversiteleri ve 6550 sayılı Kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları başvuru yapabilir.

 

Araştırma Programlı Alanları: Belirlenecek araştırma programı alanları kapsamında geliştirilecek ürün/teknolojiler ile hedeflenen potansiyel uygulama alanları,

yüksek teknoloji sınıfı kodları ile uyumlu olmalıdır.

 

Son Başvuru Tarihi: 28 Eylül 2018

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.