British Council ISPF - Araştırma Güçlendirme Programı

British Council, dört öncelikli alanda kapasite güçlendirme faaliyetlerini destekleyecek ortak bir proje yürütmek üzere Birleşik Krallık ve Türkiye'deki üniversiteler arasında ortaklıkları destekleyen ve mümkün kılan Uluslararası Bilim Ortaklıkları Fonu (ISPF) - Araştırma Güçlendirme Programını duyurmaktan mutluluk duyar.

1. Uluslararası araştırma işbirliğinde daha iyi katılım ve yönetim uygulamalarını teşvik edin.
  2. Uluslararası araştırma çabalarında Eşitlik, Çeşitlilik ve Katılımı (EDI) destekleyin.
  3. Disiplinler arası araştırmalarda kapasite güçlendirmeyi ve bilgi alışverişini teşvik edin.
  4. Araştırmacıların ve kurumların topluluklarla ve politika yapıcılarla etkileşim kurması ve araştırmaları toplumsal faydalara dönüştürmesi için fırsatlar yaratın.

Uygunluk Kriterleri

• Her proje teklifinde İngiltere'den bir proje lideri ve Türkiye'den bir proje ortağı bulunmalıdır.
  • Türkiye'den Proje Liderleri kamu/vakıf üniversiteleri ve araştırma merkezlerinden seçilmelidir;
  • Türkiye'den Proje Liderleri, doktora derecesine veya eşdeğerine sahip olmalı, araştırma deneyimine sahip olmalı ve Türkiye'deki üniversite veya araştırma enstitülerinde kalıcı bir pozisyona sahip olmalıdır;
  • Başvuran tüm Türk araştırmacıların TÜBİTAK ARBİS'e (Araştırmacı Bilgi Sistemi) kayıtlı olması gerekmektedir.

Bütçe: Proje başı 80 bin Euro’ya kadar (En fazla 5 projeye hibe verilecektir.)

Son Başvuru Tarihi: 6 Ekim 2024

Çağrı takvimine ulaşmak ve detaylı bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.

Uluslararası başvuru sistemine ulaşmak için lütfen tıklayınız.