Bursiyer Olmak için TÜBİTAK Star Programı

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen 2247- C Stajyer Araştırmacı Burs Programının (STAR) yeni çağrısı, lisans öğrencilerinin akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de yer almasını hedefliyor. Çağrıda, lisans öğrencilerinin bilimsel etik kuralları gözetmeleri ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri bekleniyor. Çağrı lisans öğrencilerine yönelik araştırma bursu vermektedir.

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri TÜBİTAK Merkez ve Enstitüleri’nde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine https://star.tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirler. Projeye dahil olmak isteyen öğrencilerin, proje yürütücüsü tarafından onaylanması gerekmektedir.

Başvuru Koşulları:
• T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak
• Herhangi bir kurum/kuruluşta tam veya kısmi zamanlı çalışmıyor olmak.
• Türkiye’de lisans derecesi veren bir programda kayıtlı olmak
• OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olmak
• Özel öğrenci statüsünde olanlar ve pasif öğrenciler (kaydı dondurulmuş vb.) bu çağrı kapsamında bursiyer olamazlar.

Bütçe: Aylık 750 TL

Burs Süresi: 6 ay

Başvuru Açılış Tarihi: 02 Kasım 2020

Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2020

Başvuru için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.