Dünya Bankası Mission Billion Challenge

Dünya Bankası, ‘’Identification for Development (ID4D) Initiative’’ ve ‘’West Africa Unique Identification for Regional Integration and Inclusion (WURI)’’ programı ile ortaklaşa olarak MIT Solve tarafından desteklenen ikinci Mission Billion Challenge programını duyurmuştur.

 

Destek Kapsamı:

Özellikle ülkelerin Covid-19 pandemisinden olumsuz etkilenen kişilere hizmet sunmak için dijital teknolojilerden ve platformlardan yararlanmaya çalıştığı bir zamanda, tanımlama sistemlerini ve sosyal koruma programlarını; kayıt dışı çalışanlar gibi dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına daha erişilebilir ve duyarlı hale getiren çözümleri kapsamaktadır.

Destek Miktarı: US$150,000

Ödüller:

  • Küresel Ödül:Dezanvantajlı gruplar için, özellikle fiziksel mesafelendirme gereksinimleri sırasında kapsayıcı kimlik sistemleri sağlayan çözümlere verilecektir.

 

  • WURI Batı Afrika Ödülü:Batı Afrika'daki kayıt dışı sektör çalışanlarının emeklilik ve tasarruf hesapları gibi sosyal sigorta programlarına daha kolay katılmalarını sağlayan çözümler için verilecektir.

 

Nakit ödüllere ek olarak, WURI Batı Afrika Ödülü'nün finalistleri ve kazananları Google Developers Experts'ten danışmanlık ve destek alabilecektir. 

Son Başvuru Tarihi: 14 Ağustos 2020

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Her türlü sorunuz için TTO ile tto@ozyegin.edu.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.