IEEE Türkiye Bilim İnsanı Ödülleri

IEEE Türkiye'nin bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında, 2017 yılında başlatmış olduğu ve her yıl düzenlenen ödül programlarının 2020 yılı başvuruları açılmıştır.

IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü: IEEE faaliyet alanlarında özgün, öncü ve çığır açıcı araştırma çalışmaları ile Türkiye akademisine uluslararası düzeyde katkılar yapmış bilim insanlarına verilir.

IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü: IEEE faaliyet alanlarında üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan, doktorasını son on yıl içinde tamamlamış, doktora sonrası araştırmalarının önemli bir bölümünü Türkiye'de yapmış ve Türkiye'de ikamet eden bilim insanlarına verilir. 2020 yılı başvuruları için adayların doktorasını 1 Ocak 2010 tarihinde veya sonrasında almış olmaları gerekmektedir. 

IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü: Doktorasını Türkiye'deki bir üniversitede, IEEE faaliyet alanlarından birinde, son iki yıl içerisinde tamamlamış, üstün nitelikli doktora tezi ile gelecek vaat eden genç bilim insanlarına verilir. 2020 yılı başvuruları için adayların doktorasını 1 Ocak 2018 tarihinde veya sonrasında almış olmaları gerekmektedir. 

IEEE Türkiye Üstün Hizmet Ödülü: IEEE Türkiye'ye gönüllü faaliyetleri ile büyük katkı sunmuş kişilere verilir.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci:

  • Araştırma Teşvik ve Doktora Tezi Ödülleri'ne adaylar kişisel olarak başvurabilir veya aday gösterilebilirler.
  • Ömür Boyu Başarı ve Üstün Hizmet Ödülü için adaylar IEEE Türkiye Ödül Komitesi tarafından belirlenir.

Son Başvuru Tarihi: 15 Ekim 2020

IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü'ne başvuru için tıklayınız.

IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü'ne başvuru için tıklayınız.