İsveç İstanbul Başkonsolosluğu 2024 Proje Başvuruları Başladı

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu 2001 yılından beri fon imkanı sunarak iki ülke arasındaki iş birliklerini güçlendirme amacıyla faaliyet göstermektedir. Bu destek, İsveç'in Batı Balkanlar ve Türkiye ile olan reform iş birliğinin sonuç odaklı stratejisiyle 2021-2027 yönlendirilmektedir. Stratejiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

2024 Yılı Için Özellikle Hedeflenen Proje Konu Başlıkları:

  • İnsan hakları, özellikle ifade özgürlüğü ve demokratik katılım ve hesap verebilirliği ilerletmeye imkan sunan çalışmalar,
  • Kadınların ve kız çocukların her düzeyde ve her alanda karar alma süreçlerine katılımını ve etkisini arttırmak ve seslerini duyurabilecekleri ortamlar sunan çalışmalar,
  • Sosyal kutuplaşma ve ayrımcılığa karşı çoğulcu bir sivil toplumu güçlendiren çalışmalar,
  • Gençlerin demokratik katılımı için fırsatlar yaratan çalışmalar,
  • İş yerinde işçi haklarının ve insan haklarının güçlendirilmesi üzerine çalışmalar.

 

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu farklı kurum ve sektörler arasındaki iş birliklerini teşvik etmekte ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren projelerin olmasına da ayrıca önem vermektedir. Aynı zamanda başka finansal bağışçıların da bulunmasını tavsiye etmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi, başvuran örgütlerin hem kurumsal yapılarında hem de çalışma yöntemlerine ve faaliyetlerine entegre edilmiş olmalıdır.

Proje Süresi: 12 aya kadar

Proje Bütçesi: 400.000-700.000 TL

 

Son Başvuru Tarihi: 1 Eylül 2023

 

Doldurulacak başvuru formu hem e-posta olarak hem de normal posta yolu ile İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’na iletilmelidir. Başvuru yetkili kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’na geç yapılan, eksik gelen, sadece e-posta veya faks yolu ile gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.