ITMO Üniversitesi'nden ÖzÜ TTO Ziyareti

5-6 Eylül 2018 tarihlerinde St. Petersburg, Rusya'da bulunan ITMO (Information Technologies, Mechanics and Optics) Üniversitesi, eğitim ve araştırma alanında işbirliği imkanlarını görüşmek amacıyla ÖzÜ TTO’nun misafiri olarak üniversitemizi ziyaret etti. Bilgisayar, robotik ve aydınlatma alanları özelinde görev yapan ITMO üst düzey temsilcileri Prof. Alexey Bobtsov, Dr. Sergey Kolyubin ve Dr. Natalia Bystriantseva’nın aralarında bulunduğu beş kişilik ITMO ekibi, ÖzÜ TTO ile yaptıkları toplantıda iki üniversite arasında ortak çalışma alanları ve olası araştırma işbirlikleri ve olanakları hakkında görüştü.

Bilgisayar, robotik ve aydınlatma alanları özelinde görev yapan ITMO üst düzey temsilcileri Prof. Alexey Bobtsov, Dr. Sergey Kolyubin ve Dr. Natalia Bystriantseva’nın aralarında bulunduğu beş kişilik ITMO ekibi, ÖzÜ TTO ile yaptıkları toplantıda iki üniversite arasında ortak çalışma alanları ve olası araştırma işbirlikleri ve olanakları hakkında görüştü. ITMO ekibi aynı zamanda Uluslararası Ofis, Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Alpay Er, Makine Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Mehmet Arık ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Reha Civanlar ile görüşme imkanı buldu. Ekim ayı içerisinde yeni bir ekip ile ÖzÜ’yü ikinci kez ziyaret edecek olan ITMO Üniversitesi,  araştırma projeleri özelinde işbirliği olanaklarını görüşecek.