Kâtip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı Çağrısı Açıldı

Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı çağrısının ikincisi açılmıştır. Çağrının amacı endüstri ve akademi arasındaki stratejik bağlantıların kalitesinin artırılması, üniversitelerin mühendislik bölümleri içinde inovasyon ve girişimciliğin teşvik edilmesi ve böylece mezunların istihdam edilebilirliğini arttırarak uygulamaya yönelik araştırma ve yenilik yoluyla ekonomik gelişmenin hızlandırılmasıdır.

Program, aşağıdaki alanlarda karmaşık kalkınma zorluklarına bütünsel çözümler sağlayacak araştırma ve inovasyonu katalizlemeyi amaçlamaktadır:

• Su kaynakları yönetimi,
  • Tarım ve gıda güvenliği,
  • Temiz enerji ve sağlık hizmetlerine erişilebilirlik,
  • Yenilikçilik.

Proje Bütçesi: 600.000 TL

Proje Süresi: 2 yıl

Başvuru Koşulları: Proje yürütücüsünün Türkiye’deki bir üniversiteden olması ve proje yürütücüsü üniversitenin Türkiye tarafında en az bir özel kuruluş ve Birleşik Krallık tarafında en az bir yükseköğretim kurumu ile işbirliği yapılması zorunludur. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071- Programı kapsamında desteklenecektir.

Royal Academy of Engineering’e online başvuru için tıklayınız.

TÜBİTAK’a online başvuru için tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi: 10/01/2020

Çağrı ile ilgili önemli bilgilere ve dokümanlara buradan ulaşabilirsiniz.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.