Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions-DUT) 2023 Çağrıları

Ufuk Avrupa Programı kapsamında oluşturulan Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions)’nın 2023 yılı çağrısı (DUT 2023 Çağrısı) ile şehirlerin daha sürdürülebilir bir ekonomiye ve işlevselliğe geçişlerine yardımcı olmak için kentsel zorlukları ele alan çok ortaklı, uluslararası araştırma ve/veya yenilik projeleri desteklenecektir.

 

“DUT 2023 Çağrısı” kapsamında desteklenecek projeler, uluslararası bir hakem kurulu tarafından değerlendirildikten sonra, ülkelerin ulusal fonlama kuruluşları tarafından finanse edilecektir.

 

Stratejik kentsel araştırmadan, uygulamalı kentsel araştırmaya ya da kentsel yeniliklerin uygulamasına kadar çeşitli faaliyetleri destekleyecek çağrılar disiplinler arası çalışmalara açıktır.

 

 

Aşağıda kısa özeti verilen programa dair 10 Ekim 2023 tarihinde online bilgi günü gerçekleştirilecektir.

 

Çağrı Konuları

Desteklenecek Kuruluşlar

  • Üniversiteler
  • Araştırma merkezleri
  • Özel şirketler (Start-up'lar, KOBİ'ler ve büyük şirketler dahil)
  • Belediyeler
  • Kamu otoriteleri/Devlet kurumları
  • Firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)

Katılımcı Ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs,  Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre,  İtalya, İzlanda, Kanada/Quebec, Kore, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan

 

Çağrılara en az 3 farklı ülkeden 3 farklı kurumdan oluşan konsorsiyumlar ile başvurulabilmektedir.

Proje Süresi: En fazla 36 ay

Proje Bütçesi: 3.000.000 TL (PTİ ve Kurum Hissesi hariç)

Birinci Aşama için Son Başvuru Tarihi: 21 Kasım 2023

 

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.