Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar Alanı 2023 Çağrılarında Hakemlik

Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar Kümesi'nin "Demokrasi", "Sosyal ve Ekonomik Dönüşümler" ve "Kültürel Miras ve Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler" hedefleri altında toplanan 2023 çağrıları kapsamında hakemlik yapabilecek kişilerin belirlenmesi ve Avrupa Komisyonu'na önerilmesi amacıyla bir çalışma yürütülmektedir. Bilindiği üzere Avrupa Komisyonu Ufuk Avrupa Programı altındaki çağrılara sunulan projeleri bağımsız hakemlerin değerlendirmesine tabii tutmaktadır. TÜBİTAK olarak Küme 2 altındaki 2023 çağrılarındaki Türk hakem sayısını artırmak için Avrupa Komisyonu'na sizlerden toplayacağımız bilgiler iletilecektir.

 

Hakemler Avrupa Komisyonu tarafından 4 şekilde görevlendirilebilirler:

 

  • Değerlendiriciler (Evaluators), Ufuk Avrupa Programı'na sunulmuş projeleri yazılı kriterlere göre değerlendirirler. Bu yolla başarılı ve maddî olarak desteklenmeye değer proje önerileri belirlenir.
  • Gözlemciler (Observers), projenin değerlendirme aşamasında, değerlendirmenin ne şekilde yapıldığı, âdil olup olmadığı gibi konularda gözlem yapar ve Avrupa Komisyonu’na sürecin iyileştirilmesi hakkında öneride bulunurlar.
  • Proje İzleyicileri (Monitors), desteklenmeye hak kazanan projelerin uygulama aşamasında ve teftişinde Avrupa Komisyonu’na yardımcı olurlar.
  • Program İzleyicileri (Experts), programların izlenmesi ve tâkibi yönünden Komisyon'a destek olurlar.

 

Avrupa Komisyonu, hakemlere değerlendirme yaptıkları her bir tam gün için 450 Avro/gün harcırah ödemektedir. Bunun yanı sıra, Brüksel’deki değerlendirmelere katılım için yol masrafları ve konaklama giderleri de ilgili mevzuata göre ödenmektedir.

 

Son başvuru tarihi: 9 Ocak 2023

 

Detaylı bilgi için tıklayınız

 

Başvuru için tıklayınız

 

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.