Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı 2021 Yılı Çağrısı

European Joint Programme on Rare Diseases (EJP RD), 2021 yılı uluslararası ortak araştırma projeleri çağrısında, nadir bir hastalıkla yaşayan insanların sağlık uygulamalarını ve günlük yaşamlarını daha iyi anlamak ve iyileştirmek için büyük önem taşıyan Sosyal ve Beşeri Bilimler üzerine araştırma projelerini destekleyecektir.

Çağrının genel amacı, farklı ülkelerdeki bilim insanlarını, bilgi ve tecrübelerine bağlı olarak çok disiplinli araştırma projelerinde bir araya getirerek, nadir hastalıkla yaşayan bireylerin geleceği için önemli kazanımlar elde etmelerini sağlayacak araştırmalar ve iş birliklerinin gerçekleşmesine olanak tanımaktır.

Çağrı Başlığı:

“Sağlık Hizmetleri Uygulamalarının ve Nadir Hastalıkla Yaşayan Bireylerin Gündelik Yaşamınının İyileştirilmesi İçin Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları’’ 

Çağrı Konuları:

Sosyal Bilimler, İşletme ve Hukuk

-Sosyal ve Davranış Bilimleri: Ekonomi, yönetim, sosyoloji, antropoloji, demografi, coğrafya, psikoloji, nöropsikoloji, bilişsel bilim, insan hakları, hukuk, siyasal bilimler, iletişim ve bilim ve teknoloji alanına dâhil sosyal bilimler. 

-Eğitim Bilimleri: Eğitim araştırmaları

-Yönetişim: Kamu ve kurumsal idare, sosyal ve sağlık ekonomisi ve sistemleri, politika ve sosyal politika

Beşeri Bilimler ve Sanat

-Kültürel çalışmalar, dilbilim, felsefe, etik ve tarih

Başvuru Koşulları: 

Proje konsorsiyumu, çağrıya katılım sağlayan ülkelerden oluşan en az 3 farklı ülkeden 3 ortak içermelidir.Proje konsorsiyumunda aynı ülkeden en fazla 2 ortak yer alabilir. 

Proje Süresi: En fazla 3 yıl

Çağrı Takvimi

İki aşamalı başvuru süreci benimsenen çağrıda, birinci aşama başvurularının Aralık 2020’de alınmaya başlanması öngörülmektedir.  Yayınlanan çağrı erken duyuru niteliği taşıdığından esas çağrıda içerik ve prosedür açısından farklılıklar olabilir.

Proje konuları ve detaylı başvuru koşulları için lütfen tıklayınız.

 

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.