ÖNEMLİ GÜNCELLEME// TÜBİTAK 1001 Programı Başvuruları

 

TÜBİTAK tarafından 13.10.2019 tarihinde yapılan duyuruya göre; çıktı ve etki odaklı süreç yönetimi kapsamında bu dönemden itibaren başvuru dönemine özel bütçe belirlenecek ve belirlenen bütçe kapsamında projelere destek verilebilecektir. Desteklenecek projelerin belirlenmesinde, proje yürütücüsünün (varsa) daha önce desteklenen projeleri kapsamında elde edilen çıktı ve etkileri ile alternatif fon kaynaklarından faydalanma girişimleri de (Avrupa Birliği Çerçeve Programlarına yapılan başvurular) göz önünde bulundurulacaktır. Bu doğrultuda, ARDEB Proje Takip Sistemi ve Proje Başvuru Sisteminde gerekli güncellemeler yapılmıştır.

Proje başvurusu yapılırken;

  • Proje yürütücüsünün daha önce desteklenen projesi/projeleri bulunması durumunda, ARDEB Proje Takip Sistemi üzerinden ilgili proje(ler) için etkinin/etkilerin girilmesi ve çıktıların güncel olduğundan emin olunması,
  • ARDEB Proje Başvuru Sistemi üzerinden Avrupa Birliği Çerçeve Programları kapsamında yapılan başvuruya/başvurulara ait bilgilerin girilmesi büyük önem arz etmektedir.

Güncel olmayan başvuru formları ile sunulan proje önerileri değerlendirmeye alınmayarak iade edilecektir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.
Başvuru formu için tıklayınız.

TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı 2019 yılı 2. Dönemi için son başvuru tarihi 15 Kasım 2019’dur.