ÖzÜ TTO Ulusal Yayılım Faaliyetleri

ÖzÜ TTO ilk nesil TTO olarak edindiği deneyim ve bilgi birikimini, diğer Üniversite ve TTO’larla paylaşmayı misyon edinmiştir. Bu doğrultuda TTO faaliyetlerindeki yetkinlik ve uzmanlık seviyesinin diğer TTO’lara yol gösterici, model iyileştirici ve performans artırıcı olduğu iç ve dış paydaşlara yapılan memnuniyet anketleri sonucunda da kanıtlanmıştır.

Bu amaçla 2016 yılında ÖzÜ TTO birçok TTO ile TÜBİTAK 1601 mentorluğu, eğitim ve ortak etkinlikler kapsamında çalışmalar yapmıştır. 1601 Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması çağrısı kapsamında; Bahçeşehir Üniversitesi TTO, Kocaeli Üniversitesi TTO, Atatürk Üniversitesi TTO ve Düzce Üniversitesi TTO’ya mentorluk desteği verilmiştir. Bu üniversitelerden Atatürk Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi 2016 yılında 1601 desteği almaya hak kazanmıştır. Türkiye genelinde yedi üniversite bu desteği alabilmiştir.

tt.png