ÖzÜ TTO VIII. Uluslararası ‘Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi’ Konferansında Organizatör Olarak Yer Aldı

2011 yılından itibaren Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenmekte olan ve fikri mülkiyet yönetimi konusunda ulusal ve uluslararası seçkin katılımcıları bir araya getiren “Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi” konferansı 4-5 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. 2016 yılı itibariyle Boğaziçi Üniversitesi ile Koç Üniversitesi veOrtadoğu Teknik Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşen konferansın bu yılki organizatörleri arasında Özyeğin Üniversitesi de vardı.

Her sene ayrı bir tema etrafında düzenlenen konferansın bu yılki odağı “Üniversitelerin Sahip ve/veya Ortak Oldukları Teknoloji Yatırım Fonları olup, fikri mülkiyet korumaları, stratejileri ve fikri mülkiyet tabanlı ticarileştirme konularında iyi uygulama örnekleri, teknoloji transfer ofisi çalışanları, patent vekilleri, lisans yöneticileri, yatırımcılar, melek yatırımcılar, teknoloji yatırım fon yöneticileri, akademisyenler, araştırmacılar, STK, kamu ve sanayi temsilcileri, öğrenciler ve girişimcilere başarıyla sunuldu.