ÖzÜ Yeni İSTKA Projeleri ile Fark Yaratacak

İSTKA Girişimcilik Mali Destek Programı 2018 yılı çağrısı kapsamında ÖzÜ TTO tarafından başvuruları gerçekleştirilen “LeanLab Akademiden Girişime Yenilikçi Dönüşüm Programı” ve “Girişimcilik Platformu 4.0” projeleri ile Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında Marmara Üniversitesi yürütücülüğünde, Özyeğin, Sabancı, Kültür, Okan, Arel Üniversiteleri ve Teknopark İstanbul ile İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında kurgulanan “Yenilikçi Ara Yüz Yapıları Platformu - YAY Platformu” projesi İSTKA tarafından kabul edildi.

“LeanLab Akademiden Girişime Yenilikçi Dönüşüm Programı” ticarileşme potansiyeline sahip fikri mülkiyet temelli bir teknolojisi ya da hızlıca pazara erişebilecek bir iş fikri olan akademisyen ve doktora öğrencilerinin odaklarını bilimsel araştırmanın ötesine çekmek ve ticarileşmeye doğru ilerlemeye hazır hale getirmek hedefiyle yalın girişimcilik metodolojisine dayalı bir program olarak kurgulandı. Bu program ile araştırmacılarda girişimcilik bakış açısı ile ilgili farkındalık, bilgi birikimi ve yetkinlik sağlanması, bu sayede başarılı girişimleri hayata geçirmeleri söz konusu olacak.

“Girişimcilik Platformu 4.0” projesi kapsamında, İstanbul girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi için kurumsal firmalar ve startuplar arasında işbirliğini maksimize edecek ve bölgede girişimciliği büyütecek bir işbirliği platformunu kurulacak. Girişimciler ve kurumsal firmaları bu platformda buluşturarak, startuplardaki eksik kaynak ve yetkinlik ihtiyaçlarını kurumsal firmalardan gidermesi, startupların hızlandırılması ve kurumsal firmaların rekabet gücünün arttırması için yetenekli startuplarla işbirliği yapmalarının sağlanması hedefleniyor.

“Yenilikçi AraYüz Yapıları Platformu -YAY Platformu” projesinde ise yenilikçi arayüz yapılarının paydaşlarına kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmet verebilmelerini, hizmet ağındaki işletmelerin katma değeri yüksek ürün üretmelerini, teknoloji tabanlı rekabet yetkinliklerini geliştirmelerini ve yenilik kapasitelerini arttırmalarını sağlamak üzere etkileşimli (öğrenen bir yapıda) bir platformun oluşturulması amaçlanıyor.