Özyeğin Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın Ar-Ge Projelerine Katkı Sunuyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Ankara’daki SSB Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda AR-GE Projeleri İmza Töreni düzenlendi. Düzenlenen tören ile 8 yeni Ar-Ge Projesi başlatıldı.

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kadir Durak ve ekibinin katkıları ile Kuantum Lidar isimli proje de bu kapsamda değerlendirilerek onaylandı ve sözleşmesi imzalandı. Aselsan ve Özyeğin Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleştirilecek projede çığır açıcı kuantum teknoloji ile varlığı tespit edilemeyen, görünmez hedefleri ifşa eden, körleştirilemeyen, aldatılamayan, sahada oyun değiştirici Lidar geliştirilecek.

İmza törenine Özyeğin Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Tanju Erdem, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Uğurdağ, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kadir Durak, Bilgi, Teknoloji Transferi ve Girişimcilik Direktörü Dr. İsmail Arı ve Üniversite Sanayi İş Birliği Müdürü Nazlı Ceylan katılım sağladılar.