PRIMA Programı 2023 Yılı Çağrısı

Akdeniz bölgesinde su yönetimi, gıda sistemleri ve tarım-gıda değer zinciri temalarında çok ortaklı uluslararası projelerin destekleneceği Akdeniz Bölgesinde Araştırma ve İnovasyon için Ortaklık (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area - PRIMA) Programı’nın 2023 yılı çağrısı başvurulara açıldı.

 

Kimler Başvurabilir:

PRIMA kapsamında açılacak olan uluslararası proje çağrılarında yer alacak konsorsiyumun en az 3 farklı katılımcı ülkeden en az 4 farklı tüzel kişilikten katılan araştırmacılardan oluşması şartı bulunmaktadır.

  • En az 1 tüzel kişilik, AB üyesi veya Akdeniz’e sınırı olmayan Ufuk2020 asosiye ülkesinden: Almanya, Fransa, Portekiz, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, İspanya, İtalya, Lüksemburg, Malta, Slovenya
  • En az 2 farklı tüzel kişilik*, PRIMA katılımcısı üçüncü ülke veya Akdeniz’e sınırı olan üçüncü ülkeden: Türkiye, Cezayir, Ürdün, İsrail, Tunus, Fas, Lübnan, Mısır
  • En az 1 tüzel kişilik, herhangi bir PRIMA katılımcı ülkesinden (AB üyesi olan veya olmayan) olmalıdır.

*Söz konusu 2 farklı tüzel kişilik aynı ya da farklı PRIMA katılımcısı üçüncü ülke/ Akdeniz’e sınırı olan üçüncü ülkeden (Türkiye, Cezayir, Ürdün, İsrail, Tunus, Fas, Lübnan, Mısır) olabilecektir.

Desteklenecek Projeler:

PRIMA Programı kapsamında desteklenecek projeler 2 bölüme ayrılmaktadır. 

 

  • 1. bölüm kapsamında alınan proje önerileri, UFUK 2020 Programı’ndan PRIMA Programı’na tahsis edilmiş fon ile desteklenecektir. PRIMA Programı 1. Bölüm kapsamında başvurular sadece PRIMA’ya yapılmalıdır.

 

1.Aşama Son Başvuru Tarihi (PRIMA): 22 Mart 2023

2.Aşama Son Başvuru Tarihi (PRIMA): 6 Eylül 2023

 

Detaylı bilgi ve uluslararası başvurular için lütfen buraya tıklayın.

 

  • 2. bölüm kapsamında alınan proje önerileri ise ulusal fonlayıcı kuruluşların PRIMA Programı’na taahhüt etmiş oldukları fonlar ile desteklenecektir. 2. Bölüm kapsamında, PRIMA’ya yapılacak ortak başvuruya ek olarak, proje konsorsiyumlarında yer alan araştırma ekiplerinin kendi ulusal fonlayıcı kuruluşlarına da başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

1.Aşama Son Başvuru Tarihi (PRIMA): 29 Mart 2023

2.Aşama Son Başvuru Tarihi (PRIMA): 13 Eylül 2023

1.Aşama Ulusal Son Başvuru Tarihi (TÜBİTAK): 6 Nisan 2023

1.Aşama E-imza Son Tarih (TÜBİTAK): 12 Nisan 2023

 

Uluslararası başvuru koşulları ve detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayın.

 

Konsorsiyumlarda Türkiye’den yer alacak ekipler, ulusal başvurularını TÜBİTAK’a yapacaklardır. Başvuru yapmak için lütfen buraya tıklayın.

 

Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.

 

Bütçe: Kurum başına en fazla 2.500.000 TL  (PTİ ve Kurum Hissesi Hariç)

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.