Tezler ve Bitirme Projeleri için Patentlenebilirlik Çalışması

ÖzÜ Teknoloji Transfer Ofisi olarak, hem sizlerin araştırmaları neticesinde hem de öğrencilerinizle yürütmekte olduğunuz tez ya da bitirme projesinden çıkacak olası buluşları değerlendiriyoruz.

Yenilikçi fikirler kapsamında patentlenebilirlik araştırmasının yapılması ve patent, faydalı model ya da endüstriyel tasarım olarak koruma altına alınması için gerekli süreçleri yürütüyoruz.

Akademik çalışmalara ilişkin yayınlar yapıldıktan sonra fikri mülkiyet haklarını koruma altına almak birçok ülkede zor olduğundan, yayın yapılmadan önce patentlenebilirlik araştırması yapılmasını ve fikri hak koruma sürecinin başlatılmasını tavsiye ediyoruz.

Bu kapsamda patent potansiyeline sahip olduğunu düşündüğünüz tez çalışmalarını ve ilgili öğrencilerinizi TTO’ya yönlendirirseniz seviniriz.

Son Başvuru Tarihi: 15.06.2023

Detaylı bilgi için ipr@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.