TÜBİTAK 1007- KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI

TÜBİTAK 1007- Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında “Görme Engellilerin Braille Ekran Okuma ve Not Alma Cihazı ile Eğitime Erişimlerinin Artırılması” isimli çağrı açılmıştır. Çağrı kapsamında görme engelli öğrencilerin eğitime erişimleri kolaylaştırılarak eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, aynı zamanda tüm görme engelliler için sosyal ve iş hayatlarında bilgiye daha kolay erişim imkânı sağlaması amaçlanmaktadır.

Çağrının özel amaçları aşağıda yer almaktadır:

• Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde özel eğitim ihtiyacı olan görme engelli öğrencilerin ilkokul döneminden itibaren eğitime erişimlerinin artırılması,
  • Kaynaştırma süreçlerine dâhil olan görme engelli öğrencilerin her kademede uyumlarının desteklenmesi,
  • Eğitim-öğretim sürecinde kullanılan okuma-yazma araçlarının geliştirilmesi,
  • Görme engelli bireylere eğitim veren öğretmenlerin yeterliliklerinin artırılması.

Başvurusu 2 aşamalı olan çağrıda müşteri kurum olan MEB’in amacına hizmet edecek şekilde; “Piyasada bulunan yurtdışı menşeili cihazların yerli olarak ve maliyet etkin şekilde üretilmesi” konusundaki projenin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Hedeflenen Çıktı: Braille Ekran Okuma Ve Not Alma Cihazı

Proje kapsamında geliştirilecek Braille Ekran Okuma ve Not Alma Cihazının donanım ve yazılım bileşenlerinin, cihaz satış fiyatının yaklaşık 800 Avro karşılığı TL civarında olacak şekilde belirlenmesi beklenmektedir

Proje Süresi: En fazla 15 ay

Son Başvuru Tarihi: 11 Eylül 2020

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.