TÜBİTAK- EIG CONCERT-JAPAN 2021 ÇAĞRISI

Avrupa ve Japonya arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bağımsız bir platform olan EIG CONCERT Japan kapsamında, TÜBİTAK’ın da yer aldığı 13 farklı fonlama kuruluşunun katılımıyla "Düşük Maliyetli ve Temiz Enerji Olarak Sürdürülebilir Hidrojen Teknolojisi (Sustainable Hydrogen Technology as Affordable and Clean Energy)" başlıklı ortak işbirliği çağrısı açılmıştır. 

Tematik Alanlar:

  • Hidrojen Üretimi
  • Sürekli Üretim için Fabrikasyon Metotları
  • Hidrojen Depolama ve Taşıma
  • Teknoloji Uygulamaları ve Doğrulama
  • Sistem Modelleme ve Analizi

Uygun Konsorsiyum:  Japonya'dan, Türkiye’den ve çağrıya dahil olan Avrupa ülkelerinden en az bir ortak olmak kaydıyla, üç uygun proje ortağının katılımı gerekmektedir. 4 ve daha fazla ortaklı proje konsorsiyumları önceliklendirilecektir.  

Katılımcı Ülkeler: Japonya, Türkiye, Litvanya, Polonya, Almanya, Slovakya, Çekya, Macaristan, Norveç, İsviçre, İspanya, Bulgaristan, Fransa.

Türkiye’den yapılacak başvurular TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında desteklenecektir. Aynı uluslararası projede Türkiye’den birden fazla ortak bulunması durumunda, TÜBİTAK 1071 programına ortak olarak tek bir başvuruda bulunulmalıdır.

Destek Miktarı: En fazla 720.000 TL (PTI ve Kurum Hissesi hariç)

Destek Süresi: En fazla 36 ay

Son başvuru tarihi: 9 Temmuz 2021

TÜBİTAK 1071 Son Başvuru Tarihi: 14 Temmuz 2021 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Başvuru için tıklayınız.