TÜBİTAK-TAGEM İşbirliği ile ARDEB Bünyesinde Tarımsal Araştırmalar Alanında İki Farklı Çağrı Açıldı!

“Türkiye'de tarımsal Ar-Ge ve yenilik ekosistemine sunulan imkânların çıktı odaklı ve bütüncül olarak yönetilmesi amacıyla, TÜBİTAK ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Söz konusu iş birliği ile “Tarımsal Araştırmalar” başlığı altında, ekosistem paydaşlarının potansiyellerinin ülkemiz gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği hedeflerine ulaşması ve Ar-Ge kaynaklarının daha etkin kullanılması amacıyla, ortak öncelikli Ar-Ge ve yenilik konuları belirlenmiş ve Üniversite-Kamu-Özel Sektör işbirliklerini hedefleyen iki farklı çağrı tasarlanmıştır. 

 

1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Çağrı kapsamında; sonuç odaklı, yüksek yaygın etki potansiyeline sahip özgün temel/uygulamalı araştırma projelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir.

 

Destek Süresi: 36 aya kadar

Bütçe: 1.000.000 TL

 

 

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

TAGEM ile işbirliği kapsamında oluşturulan çağrı konuları için tıklayınız.

 

1005 -Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

Çağrı kapsamında; çıktı odaklı, kısa süreli, ülkemizde ihtiyaç duyulan, dışa bağımlılığımızı azaltacak ve/veya ülkemizin rekabet gücünü artıracak ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik yenilikçi yönü olan uygulamalı araştırma ve/veya deneysel geliştirme projeleri desteklenecektir.

 

Destek Süresi: 18 aya kadar

Bütçe: 500.000 TL

 

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Son Başvuru Tarihi: 1 Eylül 2022