Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı

TÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı'nın amacı, Türkiye adresli uluslararası bilimsel yayınların etkisinin, görünürlüğünün artırılması için Araştırmacıların uluslararası bilimsel yayınlarının teşvik edilmesi ve doktora, sanatta yeterlilik ya da tıpta uzmanlık çalışmalarında, Danışmanların Öğrencileri ile birlikte yapmış olduğu uluslararası bilimsel yayınların teşvik edilmesidir.

Araştırmacı Teşviğinden Yararlanabilme Koşulları
a) Başvuru yapılacak olan yayına ait bilgilerin Web of Science™ Core Collection veritabanlarında yer alması,
b) Başvuru yapılacak olan yayının Web of Science™ Core Collection veritabanlarındaki doküman türü, makale veya derleme olması,
c) Yayının tam metninde, ve Web of Science™ Core Collection veritabanları kaydındaki yazar bilgileri bölümündeki yazar adresinin sonunda Türkiye ibaresinin bulunması gerekmektedir.

Danışman Teşviğinden Yararlanabilme Koşulları
a) Yalnızca doktora, sanatta yeterlilik ya da tıpta uzmanlık Öğrencileri ile birlikte yayın yapan Danışmanlara verilir.
b) Yararlanılabilmesi için yayının, doküman türünün makale olması gerekmektedir.
c) İlgili yayının yazarları arasında hem Öğrencinin ismi hem de Danışmanın ismi yer almalıdır.
d) Danışman Teşviğinden yararlanan yazarlara, Araştırmacı Teşviği kapsamında ayrıca teşvik ödemesi yapılmaz.

Araştırmacı Teşviği'nden yararlanmak isteyen Araştırmacılar, “Elektronik Başvuru Formu”nun Araştırmacı Teşviği bölümünü,, Danışman Teşviği'nden yararlanmak isteyenler ise aynı formun Danışman Teşviği bölümünü doldurarak TÜBİTAK’a başvurabilirler.

Teşvik başvurusunda bulunmak için lütfen tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Not: TÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı’na başvuru yapabilmek için ULAKBİM’e ve ARBİS’e üye olmak gerekmektedir. ULAKBİM’e yeni üye olmak için bu bağlantıyı, ARBİS’e üye olmak için ise bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.