YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri

YÖK Üstün Başarı Ödülleri, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, Bireysel ve Kurumsal olmak üzere iki ana başlık altında verilmektedir.

Bireysel Ödüller:

Yılın Doktora Tezi Ödülü’ne Türkiye’deki devlet veya vakıf yükseköğretim kurumlarında bir önceki yıl doktora tezini tamamlayan ve ilgili  doktora programından mezun olanlar başvuru yapabilirler. Başvurular, doktora tezi sahibi ve tez danışmanı tarafından birlikte yapılır. Değerlendirmede doktora tezinin, bilimsel ve yenilikçi yönü, özgün olmasının yanı sıra tez sonuçlarının ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer katkıları dikkate alınır.

Ödül Verilecek Alanlar

1. Fen ve Mühendislik Bilimleri
  2. Sağlık Bilimleri
  3. Sosyal ve Beşeri Bilimler

Ödül hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. Başvuru için tıklayınız.

Kurumsal Ödüller:

Kurumsal Ödüller için Türkiye'deki tüm devlet ve vakıf yükseköğretim kurumları YÖKSİS üzerinden başvuru yapabilirler. Kurumlar belirlenen her bir kategori için yalnızca bir proje, çalışma ya da uygulama ile başvurabilirler.

Ödül Kategorileri

1. Topluma Hizmet Ödülü
  2. Uluslararası İşbirliği Ödülü
  3. Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü
  4. Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü

Ödül hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. Başvuru için tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi: 24 Mayıs 2021