2028 Yılında Başlayacak Avrupa Birliği 10. Çerçeve Programı’na Yönelik Anket

TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan bu anket çalışması, sizlerin, 2028 yılında başlayacak 10. Çerçeve Programı’na yönelik, mevcut sorunlarınız kapsamındaki beklentilerinizi öğrenmek ve bilgi edinmek üzere hazırlanmıştır. Anketin 15 Eylül 2024 tarihine kadar uygulamaya açık olması planlanmaktadır. Anket sonuçlarının yönelik değerlendirme, ilgili tüm kişi/kurum ve kuruluş ile paylaşılacaktır.

 

Anket kapsamında, AB Çerçeve Programları’na katılım sürecinde yaşanan sıkıntıları belirlemek ve bu süreçleri iyileştirmek için katılımcıların değerli geri bildirimlerini toplamaktır. Katılımcıların programlara başvurma nedenleri, karşılaştıkları engeller ve memnuniyet düzeyleri gibi bilgiler, programların daha kullanıcı dostu hale getirilmesine yardımcı olacaktır. Anket sonuçları, ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak ve AB Çerçeve Programları’nın geliştirilmesine yönelik stratejik kararlar alınmasında önemli bir rol oynayacak olup, özellikle Ufuk Avrupa Programı ve gelecekteki 10. Çerçeve Programı için değerli veriler sunacak. Katılımcıların programların olumlu yönlerine dair geri bildirimleri, başarılı uygulamaların devamını sağlamaya yardımcı olacaktır. Öte yandan, dile getirilen zorluklar ve eksiklikler, gelecekteki programların tasarımında önemli bir referans noktası haline gelecektir.

Anket kapsamında alınacak geri dönüşler, AB Çerçeve Programları’na ulusal olarak katılımın artırılması, süreçlerin iyileştirilmesi ve programların etkinliğinin artırılması için kritik bir adım olarak görülmekte olup, katılımcıların geri bildirimleri, Türkiye Araştırma Alanı'nın AB Araştırma Alanı'na entegrasyonunu güçlendirmek adına önemli bir katkı sağlayacak ve gelecekteki projelerin daha verimli ve etkili bir şekilde yürütülmesine yardımcı olacaktır.

 

Detaylı bilgi ve anket için lütfen tıklayınız.