EIT Kentsel Hareketlilik Bölgesel İnovasyon Planı Hub Faaliyetleri

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) Bölgesel İnovasyon Planı (RIS), 2014 yılında EIT Topluluğunun iyi uygulamaları ve deneyimlerini paylaşmak ve Avrupa’daki faaliyetlere katılımı arttırmak için başlatılan bir sosyal yardım programıdır.

AB tarafından desteklenen EIT  Kentsel Hareketlilik platformu, daha yaşanabilir kentler ve ulaşım modelleri geliştirmeyi hedefleyen bir oluşumdur ve Avrupa’daki şehirler, şehirlerde yaşayanlar ve şirketler için etki yaratacak faaliyetler gerçekleştirilmesi amacıyla RIS HUB faaliyetleri teklif çağrısı yayınlamıştır. EIT Kentsel Hareketlilik RIS Merkezleri, yerel Bilgi Üçgeni aktörlerinin (sanayi, üniversiteler ve araştırma merkezleri) aktif katılımını ve işbirliğini sağlamalı; ilgili ulusal, bölgesel ve yerel makamlarla irtibat kurarak, uzmanlıklarından faydalanmalıdır. 

Teklif çağrısına Hırvatistan, Letonya, Romanya, Slovakya veya Türkiye'deki tüm paydaşlar tüzel kişilik olarak tek başlarına veya bir konsorsiyum ile başvurabilmektedir. 

 Teklif Çağrısının Amacı:

  • SO1 - Yaşanabilir kentsel alanlar yaratılması,
  • SO2 - Bilgi açığının kapatılması,
  • SO3 - İnsanlar ve eşyalar için yeşil, güvenli ve kapsayıcı mobilite çözümlerinin devreye alınması ve ölçeklendirilmesi,
  • SO4 - Pazar fırsatlarının hızlandırılması,
  • SO5 - Etkili politikalar oluşturularak, davranış değişikliğinin teşvik edilmesidir. 

Proje Bütçesi: En fazla 300.000 EUR

Son Başvuru Tarihi: 2 Ağustos 2021

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Başvuru için tıklayınız.