GÜNCELLEME: TÜBİTAK BİÇABA - Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Burs Programı Kapsamı Genişletildi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde, afetten doğrudan etkilenen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıların TÜBİTAK Merkez ve Enstitüleri’nde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde yer almalarını sağlamak amacıyla BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programı başvuruya açılmıştır. Depremden etkilenen tüm  lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıların desteklenebilmesi için başvuru koşulu aşağıdaki şekilde genişletilmiştir:

• Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki üniversitelerde lisans, tezli yüksek lisans veya doktora derecesi veren bir programda kayıtlı öğrenci olmak ya da bu illerde ikamet eden doktora derecesini almış araştırmacı olmak,
  • Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri dışındaki üniversitelerde öğrenimlerine devam eden ancak depremden doğrudan etkilenen lisans öğrencisi, yüksek lisans öğrencisi, doktora öğrencisi ya da doktora sonrası araştırmacı olmak.

Destek Süresi:

• Lisans öğrencileri: 6 aya kadar
  • Yüksek lisans (tezli) öğrencileri: 12 aya kadar
  • Doktora öğrencileri: 24 aya kadar
  • Doktora sonrası araştırmacılar: 12 aya kadar

Bu doğrultuda program başvuruları Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi, Öğrenci-Doktora Sonrası Araştırmacı Başvuruları ve Proje Yürütücüsü Değerlendirmesi olmak üzere 3 aşamada aşağıdaki başvuru takvimine göre tamamlanacaktır.

• Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi Son Başvuru Tarihi: 24 Şubat 2023
  • Öğrenci-Doktora Sonrası Araştırmacı Başvuruları Son Başvuru Tarihi: 10 Mart 2023
  • Proje Yürütücüsü Değerlendirmesi Son Tarihi: 20 Mart 2023

Destek Miktarı:

• Lisans öğrencileri: 2.180 TL/ ay
  • Yüksek lisans (tezli) öğrencileri: 7.275 TL/ ay
  • Doktora öğrencileri: 9.920 TL/ ay
  • Doktora sonrası araştırmacılar: 13.230 TL/ ay

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.