İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle hayata geçen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek olan “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” kapsamında hibe proje başvuruları için çağrı açılmıştır.

Hibe programının küresel amacı; Türkiye'de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesi; özel amacı ise toplulukların ve şehirlerin dayanıklılığını artırmak, doğal kaynakları ve ekosistemleri korumak ve etkilenebilir ekonomik sektörlerin uyum kapasitesini artırmaktır.

Kimler Başvurabilir?
Lot 1:
Sivil Toplum Kuruluşları (dernek ve vakıf vb.), Belediyeler, Yerel Yönetimler (Bölge veya İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Valilik vb.), Üniversiteler veya Araştırma Kurumları / Merkezleri, Kalkınma Ajansları, Kar Amacı Gütmeyen Sendikalar, Kooperatifler, Odalar, Meslek Kuruluşları gibi Yerel Düzeyde İşletmeleri ve Özel Sektörü Temsil Eden Kuruluşlar

Lot 2:

Öncelikli Alanlar
Öncelik 1: Yerel iklim eylem planlarının ve stratejilerinin geliştirilmesi ve / veya karar verme araçlarının hazırlanması (modelleme, etki ve kırılganlık analizi, vb.)
Öncelik 2: İklim değişikliğiyle ilgili risklerden (su kıtlığı, kuraklık, orman yangınları, seller, aşırı hava olayları vb.)
Öncelik 3: İklim değişikliğinden etkilenen sektörlerin dayanıklılığını artırmak
Öncelik 4: Yenilikçi iklim değişikliğine uyum teknolojileri ve sistemlerinin oluşturulması ve / veya uygulanması için Türkiye ve / veya AB'deki kuruluşlar ve şehirler arasında adaptasyon bilgi ve deneyim alışverişini artırmak.

Proje Süresi: 12- 18 ay

Bütçe: En fazla 150.000 Avro (Lot 1 için)
En fazla 450.000 Avro (Lot 2 için)

Destek Oranı: %50 - %90

Ön Başvuru Son Tarihi: 30.11.2020

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Başvuru formu için tıklayınız.