İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARI (ISIF '23)’NDAN 6 ÖDÜL ALDIK!

Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ve Avrupa Patent Ofisi işbirliği ile düzenlenen ISIF İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nın sekizincisi 27 Nisan - 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen ISIF '23 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ÖzÜ TTO) olarak yer aldık.

 

ÖzÜ TTO olarak 8 patent 3 faydalı modelimiz ile katıldığımız fuarda 6 adet patentimiz ödül almaya layık görüldü. Dr.  Öğr. Üyesi Ramazan Ünal ve Ege Gediksiz’in ‘’Walkmech: Yürüme, Oturma-Kalkma, Merdiven Tırmanışı İçin Bir Transfemoral Protez’’ patenti altın madalya ödülünü aldı. Dr. İsmail Arı’nın ’Sinirsel Ağ Modellerinin Yönetimi İçin Bir Sistem ve Yöntem’’ patenti ve Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ünal ve Ege Gediksiz’in ’Bir Test Platform Sistemi’’ patenti ise gümüş madalya almaya hak kazandı. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi hak sahipliğindeki 3 farklı patentimiz de bronz madalya kazanmış olup patent bilgileri ve buluşçulara dair bilgiler şu şekildedir:

 

- Prof. Dr. Güney Güven Yapıcı, Görkem Şimşek/Kateterlere Yönelik Bir Kılavuzlama Takımı

- Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur, Ali Amiri/İyileştirilmiş Reolojik Özelliklere Sahip Çimento Esaslı Bileşimler Ve Bunların Üretilmesi İçin Usuller

- Dr. Öğr. Üyesi Bülent Erkmen/Binalar İçin Aderansiz Ard-Germeli Prekast Duvar Sistemi

 

Ödül kazanan tüm buluşçularımızı tebrik eder, ürettikleri teknolojilerin “Girişimci bir Araştırma Üniversitesi” kimliğimizi pekiştirecek şekilde ticarileşmelerini ve önemli sosyo-ekonomik başarılara ulaşmalarını dileriz.

 

Saygılarımızla,

ÖzÜ TTO