ÖzÜ’nün İlk Eureka Projesi: TICKOTEX!

Üniversitemizin ortak olduğu ilk Eureka projesi “TICKOTEX” başarıyla kabul edilmiştir. 3 ülkenin (Romanya, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti) ortaklığında yürütülecek olan proje kapsamında, Türkiye tarafında Yrd.Doç.Dr. Bahar Başım liderliğinde Özyeğin Üniversitesi ve Kıvanç Tekstil A.Ş. işbirliği yapacaktır.

Proje ile kene kaynaklı bakteriyel ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek için bitkilerden elde edilen biyolojik aktif bileşikler içeren yeni ve çok fonksiyonlu tekstil yapılarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Proje nanoteknoloji temellerini kullanarak kene kaynaklı bakteriyel ve bulaşıcı hastalıkların
yayılmasını önlemek için bitkilerden elde edilen biyolojik aktif bileşikleriçeren yeni ve çok fonksiyonlu tekstil yapılarının geliştirilmesini amaçlanmaktadır.

Projenin toplam bütçesi 1.5M Euro ve Türkiye tarafına düşen bütçesi ise toplam bütçenin 3’te biri oranındadır.

TICKOTEX üniversite sanayi işbirliğine önemli bir örnek teşkil etmektedir. Proje kapsamında, sanayi ortağımız Kıvanç Tekstil A.Ş., Adana Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi (ÜSAM) tarafından ödüllendirilmiştir.

Özyeğin Üniversitesi Dr.Başım’ın başarısından gurur duymaktadır.