TÜBİTAK ARDEB Programları’nda Güncellemeler

TÜBİTAK ARDEB Programları’nda 16 Haziran 2022 itibariyle geçeri olacak iki yeni güncelleme yayınlandı.

 

Herhangi Bir Kurum/ Kuruluşta Çalışmayan Doktoralı Araştırmacılara Proje Yürütücüsü Olabilme İmkanı

 

Doktora derecesine sahip olup herhangi bir kurum/kuruluşta tam zamanlı/kadrolu çalışmayan doktora sonrası araştırmacılarımıza; projenin yürütüleceği kurum/kuruluş üst düzey yetkilisi tarafından projede görev alabileceklerine dair onay verilmesi şartıyla, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan destek programları kapsamında (1004, 1007 ve 1003 hariç) 16 Haziran 2022 tarihi itibariyle proje yürütücüsü olarak görev alabilme imkânı sağlanmıştır. Söz konusu kişiler, aynı anda farklı projelerde bursiyer ve proje yürütücüsü olarak da görev alabileceklerdir.

 

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

TÜBİTAK-ARDEB 1002-Hızlı Destek Programında Yenilik

Acil veya öngörülemeyen durumlarda ortaya çıkabilecek sorunların giderilmesine yönelik olarak hazırlanacak veya hâlihazırda sürdürülmekte olan bir araştırma kapsamında ihtiyaç duyulan tamamlayıcı nitelikteki desteklerin talep edileceği proje önerileri “1002-B Acil Destek Modülü” altında 16 Haziran 2022 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak ve çok hızlı bir değerlendirme sürecine tabi tutulacaktır.

 

1002-A Hızlı Destek Modülü

"1002-Hızlı Destek Programı"nın aciliyet içermeyen kısa süreli ve düşük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlanması amacı ile "1002-A Hızlı Destek Modülü" altında, çevrimiçi başvuru sisteminden TÜBİTAK’a gönderilecek başvurular yeni değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilecektir.

 

Proje Süresi: 12 aya kadar

 

Bütçe: 60.000 TL (PTİ ve Kurum Hissesi Hariç)

 

1002-A Hızlı Destek Modülü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

1002-B Acil Destek Modülü

Modülün amacı, acil veya öngörülemeyen durumlarda ortaya çıkabilecek sorunların giderilmesine yönelik olarak hazırlanacak veya hâlihazırda sürdürülmekte olan bir araştırma kapsamında ihtiyaç duyulan tamamlayıcı nitelikteki araştırma materyali ve veriye erişim vb. desteklerin talep edileceği proje önerilerinin, daha hızlı bir değerlendirme sürecine tabi tutularak desteklenmesidir.

 

Proje Süresi: 6 aya kadar

 

Bütçe: 45.000 TL (PTİ ve Kurum Hissesi Hariç)

 

1002-B Acil Destek Modülü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.