UNESCO- Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu

Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesine İlişkin UNESCO Sözleşmesi (2005) için uluslararası işbirliği ve yardımın önemli bir aracı olan Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu (IFCD) 13. çağrısı açıldı.

 

Çağrının amacı, çeşitli kültürel ürün ve hizmet yaratma, üretme, dağıtma ve bunlara erişim araçlarını güçlendirerek, 2005’te imzalanan sözleşmeye taraf olan gelişmekte olan ülkelerde dinamik kültürel sektörlerin ortaya çıkmasını teşvik etmektir. Çok bağışlı bir fon olarak IFCD, Güney-Güney ve Kuzey-Güney işbirliğini teşvik ederken, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin ve cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunur.

 

Uygun Ülkeler: UNCTAD'ın resmi sınıflandırmasına göre ekonomik olarak gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkeler olarak tanınan ve OECD'nin resmi kalkınma yardımı alanlar listesine dahil edilen Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesine İlişkin 2005 UNESCO Sözleşmesinin Tarafları .

 

Uygun Alanlar: Görsel-İşitsel/Sinema, Tasarım, Medya Sanatları, Müzik, Performans Sanatları, Yayıncılık, Görsel Sanatlar

 

Proje Süresi: 12 ila 24 ay

 

Proje Başlangıç Tarihi: En erken Nisan 2023

 

Proje Bütçesi: Maksimum 100.000 ABD Doları

 

Son Başvuru Tarihi: 15 Haziran 2022

 

Fon hakkında detaylı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.